GEVAARLIJK ADVIES

GEVAARLIJK ADVIES – De afgelopen tijd heb ik tig keer hetzélfde advies uitgedeeld. Het is dermate Goed Nieuws dat ik het ook met jullie wil delen.

Met een waarschuwing vooraf: als je calvinistisch bent opgevoed kun je in een cultuurshock belanden. Maar hé – waanzin is dezelfde dingen blijven doen en toch andere resultaten verwachten – dus als dit erg afwijkt dan kun je hier véél effect van verwachten.

Er zijn 7 dynamieken en voor 1 dynamiek is deze tip essentieel; de beïnvloeder en pionier. Zonder dit principe verlies je je positiviteit, raak je uitgeblust en ben je je energieke zelf kwijt. Iedereen heeft echter alle 7 dynamieken (in meer of mindere mate) in zich, dus zal het herkennen.

Het advies is voor mensen, die niet per uur werken, maar het beste van zichzelf in dienen te zetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Dan heb je nl uptime & downtime, zodat je zo effectief mogelijk met je talenten kunt werken.

Ik noem dit het principe van de SANDWICH. Het is de bedoeling dat je ál het werk in een sandwich stopt. Je start met een feestje, doet je werk, eindigt met een feestje, etc.

Waar jij blij van wordt, wisselt per persoon. Dus ga dat eerst ontdekken. Waar geniet ik van? Wat geeft me vreugde? Verzin minimaal 50 kleine en grote dingen, die je kunt doen of ervaren. Schrijf totdat je niets meer kunt verzinnen en neem dan een paar dagen om nog meer te ontdekken. Wees zó specifiek mogelijk.

♥ gezellig praatje bij het koffiezetapparaat
♥ omdenken quotes lezen
♥ onder de douche het warme water voelen
♥ onderweg met de DireStraits of een inspirerende podcast
♥ de bocht van de A27 naar de A2
♥ iets maken, bakken, knutselen

Plan je tijd zo dat je het sandwiched in iets wat vreugde geeft. Uiteraard is het leven niet alleen leuk, maar leer steeds weer terug te keren naar vreugde. Check regelmatig: vind ik het nog wel zó leuk? En leer je vreugdetank continue te vullen middels het sandwichprincipe.

Vreugde is nl het sterkste spul dat we hebben en daarom onmisbaar voor pioniers om het vol te houden in een nieuwe markt, organisatie, gebied. Maar ook als je moet doorzetten, een moeilijke klus moet klaren, ergens tegenop ziet of mensen mee moet zien te krijgen.

Mijn leraar Duits kon dat vroeger als geen ander: meneer Leeftink. Bij hem heb ik het meeste geleerd! Hij kon 50 minuten ouwehoeren en dan ineens de laatste 10 minuten heel gefocust les geven. Dan was iedereen-bij-de-les. Hij checkte of we het snapten en stopte niet tot iedereen het begreep, kon toepassen.

Eén van mijn klanten loopt nu bewust regelmatig door kantoor om te connecten. Een ander weet dat hij bij drukte júist het etentje met een goede vriend niet moet afzeggen. Een derde start een vergadering met fun. Een vierde gedijd beter, omdat ze óf droomt over de volgende vakantie of deze al heeft ingepland. Een feest vier je nl 3 keer: je geniet van het idee dat #preparty, het feest zelf #party en daarna #afterparty.

Andere berichten die je misschien ook wel de moeite waard vindt

ALTIJD ZELFKRITIEK

ALTIJD ZELFKRITIEK - Ken je dat? In iedere situatie voortdurend jezélf onder de microscoop leggen: wat heb ik verkeerd...

HOE WIN JE EEN HANENGEVECHT?

HOE WIN JE EEN HANENGEVECHT - "In mijn MT zitten alleen maar haantjes. Ik kom er niet tussen, dus hou mijn mond. Mijn...