coaching verandert je leven niet, dat doe je zélf

wat levert het op?

1. resultaat

Ik heb helder waar ik sta, wat ik écht wil. En daar ben ik voor gegaan! Mezelf overwinnen geeft een kick.

Ik heb iemand ingehuurd om daar zélf te komen. Ik snap hoe het voor mij werkt, ben slimmer geworden.  Mijn zelfcoach staat krachtig aan het roer.

Ik ben tevreden over wat ik heb bereikt. Tegelijk voelt het nog maar als het begin … maar ik heb er weer zin in. Ik durf weer te dromen. Ik weet hoe te sturen op wat voor mij belangrijk is. En hoe dat te doen in prettige verbinding met de mensen om mij heen. 

2. vrijheid

Ondanks de omstandigheden ervaar ik weer keuzevrijheid. Mijn keuzes zijn helder en ik kies zelf. Vanuit rust en overzicht. Weloverwogen. 

Ik weet wat bij me past en waarom. Wat ik beter niet kan doen of niet (meer) moet willen. En waarom. En tóch bepaal ik zelf wat ik doe, kies, beslis.

Ik leef mijn scherpste koers en het staat op papier. Daardoor kan ik in de toekomst dit naast mijn keuzes leggen en checken wat mij op koers houdt. En wat te doen als ik me toch laat afleiden of verleiden. Wat me er uit helpt als ik het even niet weet of vast zit.

3. kwaliteit

Ik heb geïnvesteerd in mezelf en ervaar een betere kwaliteit van leven en werken.  Ik heb regie en focus. Controle heb ik los kunnen laten. De urgentie is uit mijn lijf en systeem. Ik heb weer vrije tijd en ruimte om te ontspannen.

Ik voel zelfvertrouwen en dat voelt stevig. Ik weet diep van binnen: ik doe er toe. Ik weet waar ik voor sta, wat ik te brengen heb en waar ik voor wil gaan. 

En dat geldt niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Zowel in werk als privé, want ik neem anderen in dezelfde slipstream mee. Mijn eigen leiderschap brengt het leiding geven aan anderen op een hoger niveau.

4. rustige energie

Ik sta (weer) met zelfvertrouwen aan het roer. Eén van mijn manieren om het te weten is voelen. En dat neem ik serieus. Ik vertrouw weer op mijn intuïtie. Mijn hoofd, ratio en analyse kan weer samenwerken met de rest. Ik hou rekening met mijn eigen gebruiksaanwijzing. Ik begrijp mijn eigen signalen en weet wat ik praktisch moet doen.

Ik heb oude ‘apps’ stopgezet en mijn energielekken opgelost. Ik heb moed getoond om grenzen aan te geven. Dat werkt goed en smaakt naar meer. Ik heb gedeald met waar ik mee moest dealen om vooruit te kunnen. 

5. groeien als mens

Ik weet wie ik ben. Hoe flow voelt, wat ik in huis heb, waar ik op mag vertrouwen. En hoe ik de juiste voorwaarden regel. 

Ik baal niet meer van mezelf, maar weet hoe er mee om te gaan. Ik kan weer loslaten en relativeren. Mijn eigen kern is helder en nu is het meer een kwestie van door blijven groeien en ontwikkelen. Finetunen met mijn talenten ipv druk zijn met wat ik niet zo goed kan. Ik ben bekend met mijn onhandigheden en handicaps.

Werken is weer spelen en leren. Mijn imperfecte bijdrage is goed genoeg. Ik kan weer mens zijn.

6. slimme strategieEn

In de dynamiek van het leven en relaties, de waanzin van alles wat er dagelijks op me afkomt en waar ik dacht rekening mee te moeten houden, heb ik mijn weg gevonden. Hoe ik van A naar B kan komen. Op mijn manier.

Die weg hebben we samen gelopen en onderweg hebben we geïmproviseerd, gelachen maar vooral ook geleerd. Coaching en training gaat in essentie om strategieën uitbreiden. Daarmee is je rugzak weer beter gevuld en daar doe je de rest van je leven je voordeel mee.