inspirerend, WARM & authentiek

Ik ben Menna

Leiderschapscoach, Loopbaancoach en Lifecoach.

Naast een scherp observatievermogen, humor en pragmatisme, maak ik dankbaar gebruik van mijn hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en intuïtie. Van het opgroeien in een ondernemersgezin en de 15+ jaren waarin ik zelf onderneem. Van alle groepen, die ik mocht trainen. En alle mooie mensen, die ik in de afgelopen jaren intensief mocht begeleiden. Van alle verhalen, die ik hoor, lees, bestudeer, in meeleef en van leer. Ik hou van mensen & van hun verhalen.

Persoonlijk leiderschap oppakken is onwijs inspirerend, brengt je veel, maar is ook lastig.

Uiteindelijk rommelen we allemaal maar wat aan, 

maar het is zo leuk als het lúkt. 

Doe wat wel werkt en stop met wat niet werkt.

Begin morgen met één ding dat je anders kunt doen.

Ik ben betrokken, wil verschil maken en weten hoe iets wél of beter werkt.  Hoe je kunt zijn wie je bent. Het leven kunt beleven en je nieuwsgierig blijft. Hoe je kunt stoppen met teveel begrijpen. maar vragen stelt en je laat verrassen. Je moed kunt tonen om duidelijk grenzen te stellen. Aan het roer komt, zodat je grip ervaart. Er is zoveel drama, maar ook zoveel te vieren en om over in de lach te schieten. En te ontdekken waar je naar toe wilt en vooral hoe je daar kunt komen.

Ik ben hoogopgeleid, leergierig, autodidact en voortdurend in opleiding of aan het leren. Zo blijf ik kwaliteit garanderen en ook zelf geïnspireerd. Denk aan:

  • Bedrijfskunde –  Rijksuniversiteit Groningen
  • Post-HBO Trainer & coach – JJ Trainersacademie Amsterdam
  • Post-HBO Excellent Leiderschap; waardengedreven, persoonlijk leiderschap voor leidinggevenden – CC Excellence
  • Gecertificeerd Covey trainer voor de 7 gewoontes van effectief leiderschap
  • Krachtgericht Coachen en Zijnsgericht Coachen
  • Aangevuld met vele cursussen, trainingen en masterclasses

De rode draad van mijn passie is dynamiek (tussen mensen, in teams, tussen mensen in organisaties, tussen leiders en hun mensen) en hoe we kunnen groeien, ondanks uitdagende omstandigheden.  Tot mooie mensen, die betekenis ervaren, een bijdrage leveren en een rijk en waardevol leven leiden.

In mijn werk, maar ook in mijn relaties, vriendschappen en moederschap laat ik me voortdurend spiegelen. Daarnaast word ik ook zelf gecoacht. Op deze manier kunnen we elkaar met een hoop humor, praktijkervaring en empathie vooruit helpen. 

We kunnen het alleen. En tegelijk hebben we elkaar nodig. 

De meeste levenslessen leren we buiten schooltijd in het gewone leven.

Waar we vaak meer vragen hebben dan antwoorden. Vooral als ons leven afwijkt van het normale, het ‘boekje’. Van wat we hadden verwacht of gehoopt.

Als het moed vraagt en niet vanzelf gaat.

Als het ons confronteert met onszelf, ons onvermogen, maar ook onze kracht.

Als we resultaten behalen en (over)winnen!

Als we ontdekken wat we kunnen.

We ontwikkelen veerkracht als we de bodem van de put zien en daar weer uit klimmen. Het eerste ontwikkelt empathie, het tweede inzicht in hoe je ergens uit of doorheen loopt. En als je daarover kunt vertellen, ben je transparant en nog krachtiger. Kun je als mens naast elkaar staan en elkaar aanmoedigen.

In het reizen door het leven gaat het om koers bepalen en keuzes maken. Leuk dat er dingen op je pad komen, maar heb je onderscheid om te weten wat voor jou is of wat je beter kunt laten liggen? Heb je onderscheid in wat je wel of niet kunt veranderen?

De meeste mensen varen een prima koers: ze hebben een baan, inkomen, een dak boven hun hoofd, eten op tafel. Er is echter iets wat niet klopt of mist. Iets wat steeds niet lukt of waar je iedere keer tegenaan loopt. Dat je op wil lossen, uit de weg wil ruimen. Een verlangen dat terug blijft komen en hoe het zou zijn als dat zou lukken.

Hoe het ook zij. Als je je koers een paar graden aanscherpt, ben je over een langere tijd heel ergens anders. En dat proces doorloop ik graag met jou. Als mede-reiziger en reisleidster, waarin ik je slimmer maak, maar ook beter in staat om naar jezelf te luisteren.

Met inmiddels 50 levensjaren op de teller, verbind ik me eenvoudig met alle generaties, die er op dit moment rond lopen. Mijn klanten zijn dan ook tussen de 25 – 65 jaar oud. Ieder seizoen heeft wat anders nodig en daarin meereizen maakt mijn leven avontuurlijk.