Koerscheck

Koerscheck

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. #Einstein

Waanzin is dezelfde dingen blijven doen en andere resultaten verwachten. #Einstein

Van tijd tot tijd zitten we hier allemaal in

Dan draaien we in rondjes. Zó frustrerend. Wat je ook probeert, het lukt niet. Je weet het wel; iets moet anders, maar hoe? Wat je hiervoor altijd deed en succesvol was, werkt ineens niet meer. Je loopt steeds tegen hetzelfde aan. Je  weet gewoon dat er meer in zit, maar hoe krijg je het er uit? Je staat op een kruispunt en nu mag je kiezen, maar wát? In welke richting? Je wil eindelijk doen wat je écht wil, maar wat is dat dan?

Je bent onderweg eea kwijtgeraakt:

je passie, jezelf, je energie, overzicht, perspectief, waar je goed in bent, wat bij je past, voldoening, regie, focus, zelfvertrouwen, je grenzen, je dromen. Het klopt gewoon niet meer. Het leven is een ‘moeten’ geworden.

Je wil de code kraken. Een doorbraak.

Terug naar een leven waarin jij het weer bepaalt. Uit de frustratie. Een leven waarin je rust ervaart, grip en regie, zicht op hoe verder, voldoening, resultaat en inspiratie, zijn wie je bent, doen waar je goed in bent, weten dat je ‘op je plek’ zit.

Ieder mens heeft een ‘innerlijk roer’.

Iedereen vaart een koers. Bewust of onbewust. Ook jij. De vraag is vooral; welke koers en wat levert het op? En hoe tevreden ben je daarmee?

Dat gaan we checken in de koerscheck. Zodat je méér krijgt, wat je wil. En inzicht in wat je daarin gaat helpen. En dat kan heel eenvoudig zijn, want je koers vandaag een paar graden draaien, brengt je op de langere termijn heel ergens anders.

Tijdens de koerscheck worden er twee punten verhelderd:

  1. Waar ben je nu? En hoe meer zicht we daarop krijgen, hoe makkelijker het is te ontdekken wat je morgen helpt om iets anders te doen.
  2. Waar zou je naar toe willen? Als JIJ het mag zeggen? Hoe helderder jouw stip op de horizon, hoe makkelijker je je ‘interne roer’ op de juiste koers zet.

Iedere Traject start met de koerscheck, zodat een ‘goed begin het halve werk’ is.

Ik ga graag effectief om met tijd en energie. Dat betekent dat ik de eerste 2 uur samen graag zó effectief mogelijk aanvlieg. Van te voren doe jij al voorwerk door een uitgebreid formulier in te vullen. Daarmee kom ik ook beter voorbereid en kunnen we meteen aan de slag.

Na de sessie vul je een reflectieformulier in om je inzichten te borgen en te laten weten hoe je verder gaat. Daar reageer ik altijd nog via de mail op, zodat ik kan meedenken en je kan aanvullen. Je eventueel iets mee kan geven om dit te ondersteunen.

Daarna zet ik een helder kader voor je op papier: je vraag en de gewenste resultaten. Waardoor we de rest van het traject de scherpste koers kunnen varen.   

Vervolg – ontdekkingsreis

Tijdens de rest van het traject gaan we stappen zetten in de vastgestelde richting. De vervolgsessies hebben een soortgelijk patroon:

  • Van te voren praat je mij bij en laat je weten wat je op de agenda wil zetten. Ik koppel mijn agenda, route, aan jouw actualiteit, zodat je heel eenvoudig in je dagelijkse leven progressie maakt, je antwoorden ontdekt.
  • Tijdens de sessie worden er flipovers geschreven, die krijg je mee en de foto’s worden in Dropbox gezet. Vervolgens reflecteer je daarop en krijg je feedback op je reflectie + (indien nodig) een aantal opdrachten om praktisch aan de slag.