LEIDERSCHAP IS JEZELF ZIJN

LEIDERSCHAP IS JEZELF ZIJN – Ik kom net uit een inspirerende Masterclass met 🔆 Inge Nuijten 🔴 #dienendleiderschap

In 2005 volgde ik op de JJ Trainersacademie een opleiding tot trainer en coach. Ik dacht: om het vak te leren. Ik ontdekte: dat ik vooral ging leren hóe ik op mijn manier trainer en coach kan zijn. #authenticiteit

Uiteraard leerde ik alle kneepjes van het vak, maar van binnenuit. Verbonden met wie ik ben, mijn passie en talenten. Tijdens het examen besloot ik de exameneisen links te laten liggen en te laten zien wat ik in me had. Er van uitgaande dat dat voldoende zou zijn om te slagen. En dat was zo.

Dienend Leiderschap heeft hetzelfde uitgangspunt. Hoe kan jij op jóuw manier een leider zijn? En als jij jezelf kunt zijn, laat je dat als voorbeeld zien. Geef je onbewust je mensen ook die toestemming; jezelf zijn, ontdekken wie je bent en wat je in je hebt om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel. Want iedereen kan iets bijdragen en samen komen we verder.

Eén van de deelnemers vertelde enthousiast hoe hij met zijn team aan de productielijn nu sámen het plan maakt om de productielijn 1-2 keer per week om te bouwen. Daarmee maakt hij gebruik van hún kennis, betrekt hij ze er bij en laat hij praktisch zien: ik luister naar je. Zo zet hij stappen om het gat te verkleinen tussen huidig gedrag en de posters aan de muur; dat de mensen op de werkvloer centraal staan en met hun inbreng mogen komen. Hij bekende dat hij een technische opleiding had gevolgd, maar van zichzelf mensgericht is. Mooi hoe dan zo’n leiderschapsstijl hemzelf laat groeien én de mensen in het team.

Mijn conclusie voor vandaag:
Dienend Leiderschap = mensen groeien. #empowerment Zowel de leider als de mensen. En dan samen genieten van betere resultaten.

I love my job. Boeiende dynamiek, waarin ook ik blijf leren. En mooi werk om mensen te mogen vertellen wat ik zie, wie ze in de kern zijn. #waardering

Mijn persoonlijke leerpunt na de Masterclass is moed tonen; als we afdwalen eerder interveniëren of afkappen. #moed

Credits overzicht: Jan van Baardewijk Gebaseerd op leiderschap volgens Nelson Mandela, die deze stijl ook leefde.

Andere berichten die je misschien ook wel de moeite waard vindt

Focus

Focus

Enig idee waar jij je focus aan uitgeeft? Je kunt het nl maar 1 keer besteden. En WAAR je het aan besteedt, heeft veel...

TIP voor je ZELF-coach

TIP voor je ZELF-coach

TIP voor je ZELF-coach. Dat waar je trots op bent, dat je het NIET doet, is juist vaak de sleutel. Doe het dus...