VERANDER JIJ STEEDS VAN BAAN?

VERANDER JIJ STEEDS VAN BAAN? Of ben je regelmatig teleurgesteld of snel uitgekeken? heb je het gevoel dat je wéér niet een baan hebt die bij je past? #jobhopping

Ik heb klanten, die steeds sneller van baan wisselen en zich afvragen wat er mis met ze is. Dat zo’n CV de volgende werkgever het idee geeft dat je niet loyaal bent, begrijpen ze heel goed. Terwijl het juist de méést loyale werknemers zijn!

WAAR komt het dan door dat je blijft wisselen?

⇛ Je bent tijdens het sollicitatiegesprek vooral gefocust op de kandidaat laten zien, die zij zoeken en blij dat je ‘m ‘gewonnen’ hebt

⇛ Je hebt van te voren onvoldoende helder gekregen hoe je werk(dagen) er uit gaat zien, met wie je gaat samenwerken en of dat voldoende aansluit

⇛ Je hebt onvoldoende zicht op wat jou energie geeft en vooral wélke talenten en vaardigheden jou energie geven, want we kúnnen ook zaken waar we niet per se energie van krijgen

⇛ Je houdt van analyseren, complexiteit doorgronden, problemen oplossen, maar hebt niet de invloed daaraan bij te dragen

⇛ Je vindt het te spannend om de confrontatie (met jezelf of de ander) aan te gaan of hebt te weinig ervaring met onderhandelen, zodat je samen gaat ontdekken hoe iets voor jou wél gaat werken. Of je hebt teveel ervaring met systemen of mensen, die zich niet kunnen/willen aanpassen aan jou.

⇛ Je verwacht teveel van werk. Je denkt dat er een droombaan, droompartner, droometc. te vinden is. Als dit ‘m niet is dan moet ie daar buiten nog ergens zijn!

HOE haal jij jezelf hier uit?

☼ Leer jezelf, je talenten en eigen win beter kennen, zodat je een win-win koers kunt varen met je werkgever

☼ Ontdek je gebruiksaanwijzing en hóe energiemanagement voor jou werkt. Stuur hier op, maar neem daar ook je omgeving in mee.

☼ Focus op je cirkel van invloed; je uitdaging ligt er niet buiten, maar binnen. Daarbij kost het veel energie om de problemen vd hoogste baas op te lossen vanwege machteloosheid en gebrek aan invloed. En zien hóe iets anders moet is wat ánders dan het voor elkaar kunnen krijgen.

☼ Leer onderhandelen, geef aan dat je er win-win in zit en doe samen met je leidinggevende aan job crafting.

☼ Realiseer je dat de functie zo aantrekkelijk mogelijk wordt gepresenteerd. Er zit verschil tussen de presentatie en de realiteit. Leer van te voren de signalen goed te lezen, zodat je weet wat te verwachten.

☼ Realiseer je dat werk maar werk is; een contract waarbij jij in ruil voor inkomen een bepaalde prestatie levert of uren beschikbaar bent. Het leven kent seizoenen; ontdek vooral wat je in dit seizoen te doen hebt, wilt en kunt leren.

☼ Ontdek je langere termijn koers en hoe zo’n korte termijn keuze daarin past. Verken daarbij naast loopbaankoers ook je levenskoers, want op beide gebieden heb je behoefte aan een waardevol leven, dat bij jou past.

Overigens zijn het vaak hoogbegaafden die hier tegenaan lopen. 50% van mijn klanten is hoogbegaafd en ontdekt dat vaak tijdens een traject.

#krachtigpersoonlijkleiderschap

Andere berichten die je misschien ook wel de moeite waard vindt

GEVAARLIJK ADVIES

GEVAARLIJK ADVIES - De afgelopen tijd heb ik tig keer hetzélfde advies uitgedeeld. Het is dermate Goed Nieuws dat ik...